PH 2/1 stammekrone

SKU
5741086825

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed, der, foruden lys, bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 2/1 stammekrone er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

 

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 stammekrone består af tre overskærme på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 Stammekrone i sin nuværende form blev introduceret i 2003.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med stel og fatningshus i højglansforkromet messing og aluminium.
Dimension: Diameter 596mm, højde 551mm (inkl. pendelrør).
Ledningslængde: 3,5 m
Vægt: Maks. 3,5 kg
Lyskilde: Maks. 40W E14

13.295,00 DKK
- gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

PH 2/1 stammekrone pendel er en del af PH lampe familien der i dag tæller ca. 20 lampe modeller, med det til fælles at de alle sammen er designet over 3 skærm systemet. Dette system blev opfundet vedet samarbejde mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen, da de skulle designe lamper til en udstilling i Paris. Med PH 2/1 stammekrone for du hele 3 selvstændige lamper, for en lampes pris. Lamperne er sat sammen således, at det klassiske PH design er i fokus, men dog meget moderniseret. Skærmene på PH 2/1 er fremstillet af mundblæst hvidt glas, imens at armaturet er designet i forkromet aluminium. Denne blanding sikre et meget enkelt og klassisk udseende, der aldrig går af mode. Poul Henningsen blev født i København, og studerede ved Københavns tekniske skole på Frederiksberg. Oprindeligt lå hans fokus indenfor den traditionelle arkitektur, men igennem årene og samarbejdet med Louis Poulsen, ændrede han fokus til hovedsageligt at omfatte belysning.

 

Det livslange samarbejde imellem Louis Poulsen og Poul Henningsen, begyndte allerede i 1925, og Poul Henningsens genialitet og idegrundlag, er stadigvæk en stor del af virksomheden, Louis Poulsen. Med designet af 3 skærms systemet skabte Poul Henningsen ikke blot en lampe, men et helt system, der igennem årene er blevet mere og mere populært, samt funktionelt for selv den almindelige forbruger. Lamperne kan kombineres med hinanden, og det store udvalg sikre en model til hvert formål. På grund af Poul Henningsens store fokus på belysningsteori, udviklede han også lamper der viste sig at være eneståede lyskilder. PH 2/1 stammekrone pendlen blev introduceret i 2003, og er designet ud fra Poul Henningsens egen version omkring design og belysning.

Specifikationer
Farve Aluminium
Produkttype Pendel