2/1 væglampe

SKU
5703411069851

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 2/1 væglampe er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

 

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 væg består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 1/1. PH 2/1 væg blev, i sin nuværende form, introduceret i 1997.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med fatningshus og arm i højglansforkromet aluminium og messing.
Dimension: Diameter 200mm, højde 165mm, dybde 296mm.
Lyskilde: Maks. 40W E14

6.695,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

Poul Henningsen er en af de vigtigste designere for Louis Poulsen. Disse 2 havde et livslangt samarbejde, der skabte nogle af de vigtigste design ikoner i moderne tid, og mange af Poul Henningsens design er efterspurgte og anerkendte verden over. Igennem hele sin karriere, satte han sit præg på branchen, men intet sted så meget som belysningsteori og design af sine lamper. Her vandt Poul Henningsen den største anerkendelse, og med god grund. Han 3 skærms system gav mulighed for at designe fantastisk tidsløse lamper, der samtidig med det flotte udseende, gav mulighed for at skabe den rette blanding af genskær og skygger, der endte med at skabe den helt perfekte belysning. PH var også en af de første designere der beskæftigede sig med belysning som en videnskab, og betragtes som en pioner verden over! Poul Henningsen skabte et design ikon da han i sin tid designede den kendte PH lampe.

 

Siden hen er pendlen blevet produceret i et væld af forskellige modeller, blandt andet denne PH 2/1 væglampe. Væglampen har det klassiske PH 3 skærms system som vi alle kender og elsker, men er gjort mere funktionel og moderne, idet den kan hænges direkte på væggen. Skærmene er af mundblæst, hvidt, opalt glas imens fatningshuset og armen er produceret i højglans formkronet aluminium og messing. Med PH 2/1 væglampen, for du det bedste fra begge verdner. Lampen giver et fantastisk lys, på grund af sit design, der er med til at lige ligt fordele lyset rundt om lampen, alt imens at glas skærmene giver et behageligt genskær og skabe de rette skygger.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Højglansforkromet
Fatning E14
Max Watt 40W
Lyskilde Eksklusiv lyskilde
Produkttype Væglampe