PH 3/2 Væglampe - Louis Poulsen

SKU
5703411082423

Design: Poul Henningsen. 
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med vægdåse og arm i højglansforkromet messing.  
Dimension: Vægdåse diameter: 140mm, diameter 290mm, højde 235mm, dybde 367mm.
Lyskilde: Maks. 40W E14

Tilbudspris 6.950,00 DKK Normalpris 8.950,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning
Vi anbefaler følgende tilbehør til produktet

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død.

PH 3/2 væg er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 3/2 væg består af en overskærm på ca. 30 cm, men her er brugt mellem- og underskærm fra den model, der hed 2/2. PH 3/2 væg blev introduceret i 1999.

Da efterspørgslen på PH´s lamper steg, steg behovet også for modeller med forskellige funktioner. igennem årerne har Poul Henningsens lampe familie derfor udvidet sig til at omfatte omkring 19 forskellige lamper – med alt lige fra Pendler, bord-, gulv- og væglamper. PH 3/2 væglampen har det samme klassiske design, som de originale Poul Henningsen lamper, og kan med fordel kombineres med dine eksisterende PH lamper, for at give din bolig indretning det sidste pift. PH 3/2 væglampen kan hænges stort set alle steder, hvor du har behov for ekstra belysning. Det velkendte PH design, betyder nemlig også den velkendte belysning. 

Poul Henningsen arbejdede igennem hele sin karriere med at opnå den perfekte og blændfri belysning. Dette opnåede han ved, at opbygge alle sine designs omkring den logaritmiske spiral, der tillod lyset at fordele sig jævnt omkring de mundblæste skærme. Det unikke 3 skærms system og den gode belysning, har gjort Poul Henningsens lamper til efterspurgte design ikoner verden over. Poul Henningsens ideer omkring belysning, dannede også grundlag for Louis Poulsen firmaet filosofi, der stadigvæk den dag i dag gennemsyrer firmaet, og Poul Henningsens samarbejde med Louis Poulsen, varede det meste af hans karriere fra 1925 og frem til hans død.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Krom
Højde 14 cm
Diameter 29 cm
Fatning E14
Max Watt 40W
Produkttype Væglampe