PH 4½-3½ Bordlampe - Louis Poulsen

SKU
5703411009154

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 4½-3½ bordlampe er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug.

 

Poul Henningsen (PH) designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 4½-3½ bord består af en overskærm på ca. 45 cm. PH 4½-3½ bord blev i sin nuværende form blev introduceret i 1990.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med topplade og stel i højglansforkromet messing og stål.
Dimension: Diameter 450mm, højde 550mm.
Lyskilde: Maks. 150W E27

25.250,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning
Vi anbefaler følgende tilbehør til produktet

Poul Henningsen er en af Danmarks mest anerkendte designere, og var igennem hele sin karriere en pioner indenfor design og belysnings videnskab. I forbindelse med en udstilling i Paris, tegnede Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen, det første udkast til de berømte 3 skærms system. Dette design udviklede sig igennem tiden, og i dag tæller PH´s 3 skærms systems familie 19 forskellige modeller. Der findes et utal af modeller som alle er meget efterspurgte. PH 4½-3½ bordlampen blev lanceret i 1990, og er en såkaldt skæv model. Dette betyder at overskærmen er større end underskærmen, hvilket giver en bedre og mere blød fordeling af lyset rundt omkring de mundblæste glas skærme. Skærmene absorbere en del af belysningen, således at denne forbliver helt blændfri, og dermed giver et mere behageligt lys.Poul Henningsen er en af Danmarks mest anerkendte designere, og var igennem hele sin karriere en pioner indenfor design og belysnings videnskab. I forbindelse med en udstilling i Paris, tegnede Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen, det første udkast til de berømte 3 skærms system. Dette design udviklede sig igennem tiden, og i dag tæller PH´s 3 skærms systems familie 19 forskellige modeller.

 

Der findes et utal af modeller som alle er meget efterspurgte. PH 4½-3½ bordlampen blev lanceret i 1990, og er en såkaldt skæv model. Dette betyder at overskærmen er større end underskærmen, hvilket giver en bedre og mere blød fordeling af lyset rundt omkring de mundblæste glas skærme. Skærmene absorbere en del af belysningen, således at denne forbliver helt blændfri, og dermed giver et mere behageligt lys.Poul Henningsen er en af Danmarks mest anerkendte designere, og var igennem hele sin karriere en pioner indenfor design og belysnings videnskab. I forbindelse med en udstilling i Paris, tegnede Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen, det første udkast til de berømte 3 skærms system. Dette design udviklede sig igennem tiden, og i dag tæller PH´s 3 skærms systems familie 19 forskellige modeller. Der findes et utal af modeller som alle er meget efterspurgte. PH 4½-3½ bordlampen blev lanceret i 1990, og er en såkaldt skæv model. Dette betyder at overskærmen er større end underskærmen, hvilket giver en bedre og mere blød fordeling af lyset rundt omkring de mundblæste glas skærme. Skærmene absorbere en del af belysningen, således at denne forbliver helt blændfri, og dermed giver et mere behageligt lys.Poul Henningsen er en af Danmarks mest anerkendte designere, og var igennem hele sin karriere en pioner indenfor design og belysnings videnskab.

 

I forbindelse med en udstilling i Paris, tegnede Poul Henningsen i samarbejde med Louis Poulsen, det første udkast til de berømte 3 skærms system. Dette design udviklede sig igennem tiden, og i dag tæller PH´s 3 skærms systems familie 19 forskellige modeller. Der findes et utal af modeller som alle er meget efterspurgte. PH 4½-3½ bordlampen blev lanceret i 1990, og er en såkaldt skæv model. Dette betyder at overskærmen er større end underskærmen, hvilket giver en bedre og mere blød fordeling af lyset rundt omkring de mundblæste glas skærme. Skærmene absorbere en del af belysningen, således at denne forbliver helt blændfri, og dermed giver et mere behageligt lys.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Højglansforkromet
Materiale Aluminium
Højde 55 cm
Diameter 45 cm
Fatning E27
Max Watt 150W
Lyskilde Eksklusiv lyskilde
Produkttype Bordlampe