PH 4/3 Bordlampe - Louis Poulsen

SKU
5703411285428
7.925,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

PH 4/3 bordlampen har et helt unik design, og er meget anvendelig i boligen. Lampen giver en fantastisk belysning og med sit enkel og velkendte design, passer PH 4/3 bordlampen ind i alle boligindretninger. Lampen kan kombineres med andre PH modeller for at give et helhedsindtryk, og de flotte hvidlakerede skærme står i perfekt kontrast til det højglans formkronede stel og foden. PH 4/3 bordlampen er bygget op omkring den logaritmiske spiral, der er med til at fordele lyset jævnt omkring skærmene. Poul Henningsen er en af de mest anerkendte danske designere, og anses for at være en pioner indenfor belysnings videnskaben. Han er nok mest kendt for sit 3 skærms system, der præger hele PH lampe familien, der i dag tæller omkring 19 forskellige modeller. 

Det første design med 3 skærms system, så dagens lys i 1925-26, hvor Poul Henningsen, i tæt samarbejde med Louis Poulsen, udarbejde den første model til en udstilling i Paris. Deres samarbejde varede resten af PH´s karriere, og mange af Poul Henningsens ideer, ligger stadig grundlag for Louis Poulsen firmaets belysnings filosofi. PH 4/3 er en såkaldt skæv model, hvilket vil sige at overskærmen er større end underskærmene. Lampen blev introduceret i 1966, og har siden været en del af PH familien.

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 4/3 bordlampe er medlem af 3-skærms familien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH 4/3 serien var de sidste lamper - sammen med PH Væg, Poul Henningsen designede inden sin død i 1967. PH 4/3 bord blev i sin nuværende form introduceret i 1966.

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i hvidlakeret aluminium med stel og fod i højglansforkromet messing og stål.
Dimension: Diameter 450mm, højde 540mm.
Lyskilde: Maks. 100W E27

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Aluminium
Produkttype Bordlampe