PH 4½-4 Pendel - Louis Poulsen

SKU
5703411177624

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 4½-4 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

 

Dette samarbejde varede helt frem til hans død i 1967. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 4½-4 pendlen består af en overskærm på ca. 45 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 4/4. PH 4½-4 pendel blev i sin nuværende form introduceret i 1981.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Skærme i mundblæst, hvidt, opalt glas med fatningshus i højglansforkromet aluminium.
Ledningslængde: 3m
Vægt: Maks. 3,5 kg
Dimension: Diameter 450mm, højde 410mm.
Lyskilde: Maks. 150W E27

21.595,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

I 1925-1926 designede Poul Henningsen 3 skærms systemet i samarbejde med Louis Poulsen. Designet så dagens lys, i forbindelse med en udstilling i Paris, og vandt hurtigt anerkendelse verden over. PH og Louis Poulsen samarbejde udviklede sig til et livslangt forløb, der først sluttede ved Poul Henningsens død, men hans filosofi angående belysning og design, lever stadigvæk i bedste velgående i firmaet Louis Poulsen.

 

PH anså belysning som en videnskab, og skabte lamper der ikke kun havde fokus på godt design, men også anvendelighed. PH 4 ½ - 4 Glas Pendlen er indbegrebet af alt hvad Poul Henningsen stod for. Pendlen har det genkendelige 3 skærms system, som vi alle kender og elsker, og på grund af den specielle opbygning af pendlen, afgiver den også den helt rette belysning. PH 4 ½ - 4 glas Pendlen blev i sin nuværende form introduceret i 1980, som følge af en udvikling på markedet og forbrugernes ønsker til PH lamperne. Pendlen er en såkaldt skæv model, hvilket betyder at overskærmen er større end underskærmen, og Pendlen kan derfor hænges laveres over køkkenbordet eller spisebordet, og stadig afgive et blændfrit lys.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Aluminium
Produkttype Pendel