PH 4/3 Pendel - Louis Poulsen

SKU
5703411196793

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 4/3 pendel blev lanceret i 1966. Den er designet efter samme princip som det øvrige 3-skærmssystem. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

 

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. Denne lampe er en forenklet model af en lampe, PH tegnede i 1929. Lampen indbragte dengang højeste udmærkelse på Verdensudstillingen i Barcelona. Igennem årene har metalpendlerne været produceret i mange forskellige størrelser og farver. PH 4/3 serien var de sidste lamper - sammen med PH Væg, Poul Henningsen designede inden sin død i 1967.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Hvid lakeret aluminium.
Dimension: Diameter 400mm, højde 200mm.
Ledningslængde: 3m
Vægt: Maks. 1 kg
Lyskilde: Maks 100W E27

4.850,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

Igennem sin karriere formåede Poul Henningsen at sætte sit aftryk på danskernes måde at opfatte design og belysning. Han er en af de mest betydningsfulde belysningsdesignere i verden, og hans ideer og designs, der blev skabt i hans livslange samarbejde med Louis Poulsen, ligger den dag i dag til grund for hele firmaets filosofi om belysning. Det verdenskendte 3 skærms systemet blev designet allerede i 1925-26, hvor PH havde et tæt samarbejde med Louis Poulsen omkring en udstilling til Paris.

Han forsøgte igennem alle sine designs at skabe et behageligt, blændfrit lys og samtidig kunne skabe bløde skygger, alt imens at armaturet gav den rette mængde lys, til de rette steder. PH´s lampe designs har skabt en hel familie af forskellige modeller, der er blevet fremstillet i alverdens versioner og farver. PH 4/3 metal Pendlen er en forenklet model af en lampe PH designede i 1929. Lampen vandt høj udmærkelse verden over. Det specielle ved PH 4/3 metal Pendlen er skærmene, der i stedet for at være af glas – er designet i aluminium. Dette giver en helt unik belysning, og PH 4/3 Pendlen gør sig godt i alle boligindretninger, uanset om den hænger over spisebordet eller i foyeren.

Design: Poul Henningsen. 
Materiale: Hvid lakeret aluminium. 
Dimension: Diameter 400mm, højde 200mm. 
Ledningslængde: 3m 
Vægt: Maks. 1 kg 
Lyskilde: Maks 100W E27

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Aluminium
Produkttype Pendel