PH 5 Pendel - Louis Poulsen

SKU
5703411126509a
Fra 7.395,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning
Vi anbefaler følgende tilbehør til produktet

I 1958 udviklede Poul Henningsen, den i dag, verdenskendte PH 5. Lampen så dagens lys som følge af de evindelige ændringer af glødelampernes form og størrelser, der begrænsende anvendeligheden og nedsatte belysningen af PH´s lamper. I forbindelse med introduktionen af PH 5 Classic, lykkedes det for Louis Poulsen at designe et PH armatur, hvori der kunne benyttes alle slags lyskilder. Sammen med Louis Poulsen, formåede PH endnu en gang at revolutionere markedet for belysning og lamper, ved at være fremseende nok til at fremstille en lampe, med så stor anvendelighed og flot design. På det tidspunkt PH Classic blev introduceret, var det en revolutionerende nyhed, og op igennem tiden er lampen blevet synonym med PH design.

Ligegyldigt hvilken lyskilde der anvendes i PH 5, er belysning 100 % blændfri. PH 5, fik sit navn på grund af hovedskærmens størrelse. Igennem årene har lyskilderne vi bruger udviklet sig, og det samme har konstruktionen af PH 5 Classic, for at kunne akkommodere de ændrede lyskilder. I anledningen af 50 års jubilæet for PH 5 Classic, blev der lanceret en ny linje af PH 5 lamper i nye højglansfarver – blandt andet fås lampen i army grøn, rosa og hvid. Poul Henningsen blev født i København, og startede sin akademiske karriere ved at studere på Københavns tekniske skole på Frederiksberg. I starten var PH meget optaget af den klassiske traditionelle arkitektur, men i løbet af årene ændrede hans fokus sig til hovedsageligt at være på belysning og design. Det er også disse ting vi som forbrugere kender og respektere ham for, og her Poul Henningsen virkelig satte sig aftryk på branchen.

Hans mest anerkendte designs er 3 skærms systemet, der kom til verden i 1925-26, som følge af en udstilling i Paris. Poul Henningsen arbejde tæt sammen med Louis Poulsen, under fremstillingen af dette design, og deres livslange samarbejde endte først ved PH´s død. Dog lever Poul Henningsens genialitet og fokus på struktur, blænding, farver, skygger mm., indenfor belysning i bedste velgående i Louis Poulsen firmaet den dag i dag. Hos Louis Poulsen bygger de videres på denne belysnings filosofi, for at sikre kunderne den bedste blanding af design og kvalitet!

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 5 pendel blev introduceret i 1958. PH 5 er blevet en designklassiker, verdenskendt og mere aktuel end nogensinde. Louis Poulsen lancerer nu et helt nyt og anderledes farvekoncept på dette designikon. Et match med tidens farver og tendenser.

De nye farver er; Nuancer af blå, nuancer af grøn, nuancer af rosa, nuancer af rød, nuancer af orange, nuancer af grå, moderne hvid og classic hvid, som er den samme. Alle varianter har en mat overflade. De nye farvevarianter går fint i spænd med tidens naturmaterialer, forskellige træsorter, rå beton, tekstiler og andre accessories. De er med til at skabe en komfortabel og blød atmosfære, tid til eftertænksomhed, hygge og afslapning. Dertil er kommet de kontrastskabende metalliske udgaver i kobber og messing. 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Matlakeret aluminium.

Farver: Nuancer af blå, nuancer af grøn, nuancer af rosa, nuancer af rød, nuancer af orange, nuancer af grå, moderne hvid, classic hvid, kobber og messing
Dimension: Diameter 500mm, højde 285mm.
Ledningslængde: 3m
Vægt: Maks. 2,5kg
Lyskilde: Maks. 200W E27

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Materiale Metal
Højde 28 cm
Diameter 50 cm
Fatning E27
Max Watt 200W
Produkttype Pendel