• GRATIS RETUR V/OMBYTNING
  • FRI FRAGT OVER 400 DKK
  • PRISMATCH 
  • E-MÆRKET GODKENDT

5 Klassiske Lamper du skal kende

5 ikoniske lampeklassikere

Der findes lamper i massevis, og de findes i utallige designs, farver og størrelser. Det er derfor svært for en lampe at skille sig ud fra mængden, og blive en eftertragtet lampeklassiker.

Dette indlæg vil kigge nærmere på nogle af de mest ikoniske og klassiske lamper på markedet, og give vores bud på, hvorfor netop disse lamper er blevet klassikere.

Louis Poulsen – Pionér i klassiske lamper

Louis Poulsen har efterhånden mange klassiske lamper i deres sortiment, og siden 1924 hvor Poul Henningsen og Louis Poulsen indledte deres samarbejde, har de ikke set sig tilbage.

Den første PH lampe blev sat på markedet i 1926. Det var en såkaldt treskærmslampe, som på daværende tidspunkt var banebrydende indenfor lampebranchen.

Netop skærmsystemet blev Louis Poulsens vej frem på verdensmarkedet, og har lige siden været en grundsten i PH lampernes design, som har medført, at vi i dag ser PH som nogle af de mest inspirerende lamper på markedet. 

1. PH 5 lampen

I 1958 blev en af Louis Poulsens allermest genkendelige lamper født – PH5 lampen. Denne lampe er en pendel som med en diameter på 50 cm fik sit navn PH5.

PH5 er i dag en frontløber indenfor klassiske lamper, og findes i mange moderne hjem. Lampen ligner rent stilmæssigt sin forgænger fra 1926, hvor det enkle og funktionelle design er i højsædet.

Netop lampens enkle design gør, at den passer ind i mange forskellige miljøer og indretninger.

2. PH 3/2 bordlampen

Et andet bud fra Louis Poulsen, som også er blandt de ikoniske lampe  klassikere er PH 3/2 bordlampen.

Lampen er en del af Poul Henningsens treskærmsserie, som går helt tilbage til 1926.

Selvom PH 3/2 bordlampen blev introduceret i sin nuværende form i 1999, er den allerede at finde blandt de mest klassiske Louis Poulsen lamper.

Med sit klassiske og slanke stel samt sine tre ikoniske skærme er PH 3/2 en sikker vinder i ethvert hjem.

Klassisk udendørslampe

3. Rørhat udendørslampe

Rørhat lampen er med sin enkle og stilsikre halvcirkel blevet blandt de mest klassiske lamper til udvendig brug.

Siden dens introduktion i 1989 er specielt Rørhat væglampen blevet en klassisk udendørslampe, som giver et stærkt lys og samtidig har et stilfuldt design.

Lampen fås i mange forskellige farver og materialer, så du kan vælge den, som passer til lige netop din stil.

Rørhat lampen findes også som standerlampe, som passer perfekt til eksempelvis indkørsler.

Rørhatten er designet af Jesper Juhl Pedersen, og er i dag en af de mest klassiske lamper udenfor hjemmet.

Miss K bordlampe – Fremtidig klassiker

4. Miss K bordlampe

Miss K lampen er fra den anerkendte Italienske lampevirksomhed FLOS, som er en af de førende lampeudviklere på markedet. Miss K bordlampen blev i 2004 designet af Philippe Starck.

Lampen er siden sin introduktion steget voldsomt i popularitet, og kan med tiden blive en klassiker indenfor moderne lampedesign.

Med sit morderne design, som både indeholder bløde og skarpe linjer er Miss K en unik størrelse i nutidens lampedesign. Bordlampen fås i flere forskellige farver, og skiller sig særligt ud med dens skinnende og blanke lakering som er påført fra top til bund.

Miss K vandt Red Dot Design Award I 2004.

Ægte dansk lampeklassiker

5. Le Klint 335 Sakselampen

Vi slutter af med endnu en dansk lampe klassiker.

Intet indlæg om klassiske lamper uden at nævne Le Klint 335 – Sakselampen.

Denne fine og funktionelle lampe er for mange synonym med Le Klint, og er stadig i dag en flittig genstand rundt i mange hjem.

Lampens første model blev designet af Erik Hansen i 1952, som manglede en funktionsdygtig lampe til hjemmet og derfor udviklede én selv. Skærmen kunne Erik Hansen ikke selv producere, og besøgte derfor Le Klints butik i København, og de var naturligvis interesserede i lampens unikke design og funktionalitet, som førte til et samarbejde mellem de to parter – og resten er historie.

Le Klint 335 er i dag en af de allerstørste lampe klassikere i Danmark, og vil være i mange år endnu.

Vi er e-mærke certificeret!

Sammen med e-mærket sikrer vi dig…

  • En køberbeskyttelse på kr. 10.000,-
  • En nem og gennemskuelig handel

Løbende kontrol

Vores webshop bliver løbende kontrolleret af e-mærket. Det sikrer dig, at vi lever op til de krav certificeringen stiller.


Se vores certifikat – det er vi stolte af…!

emaerket.dk