PH Artichoke Koglen - Louis Poulsen

SKU
5703411198681a

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH artichoke/PH kogle blev designet i 1958 af Poul Henningsen til restaurant Langelinie Pavillionen i København, hvor den stadig hænger. PH Artichoke er kendetegnet ved sit unikke og skulpturelle design, er verdenskendt og betragtes som et internationalt designikon. Armaturet består af 72 blade fordelt i 12 rækker, og deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset betragtningsvinkel. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Blade: Hvidlakeret stål. Stel: Højglansforkromet stål.
Dimension: Ø 480: Diameter 480mm, højde 497mm Ø 600: Diameter 600mm, højde 580mm. Ø720 og Ø 840 kan bestilles.
Ledningslængde: 4m
Vægt: Maks 22,5 kg
Lyskilde Ø 480: Maks. 200W E27 Lyskilde Ø 600: Maks. 500W E40

Fra 71.995,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning
Vi anbefaler følgende tilbehør til produktet

Poul Henningsen er født i København, og startede sin karriere indenfor arkitekturens verden. PH havde stor fokus på den traditionelle funktionalistiske arkitektur, men ændrede igennem årene fokusområde og endte med at fokusere hovedsageligt på belysning – hvilket også er hvad vi kender ham for i dag. Poul Henningsen var en verdensmand, og har efterladt sit aftryk på den danske kultur, ikke kun som designer, men også som journalist og forfatter. Hans designs er stadigvæk den dag i dag yderst efterspurgte og anerkendte verden over. Poul Henningsen var en pioner indenfor belysningsteori, og arbejde igennem hele sin karrier med at bryde grænserne for struktur, design og blændfri belysning. Fra 1925 startede Poul Henningsen et samarbejde med Louis Poulsen, der skulle vise sig at blive livsvarigt, og først endte ved hans død. Deres fælles vision om god belysning, bragte dem sammen i det, der skulle blive et af de, mest succesfulde samarbejde igennem tiderne.

 

En af de mest kendte PH designs er PH Koglen, som må betegnes som en af de mest populære armaturer inden for branchen. Lampen kendes som PH Artichoke i udlandet. PH Koglen er helt unik, og der vil næppe blive designet et armatur der nærmer sig dens klassiske og skulpturelle design. Poul Henningsen designede PH Kogle i 1958 til restaurant Langelinje Pavillonen, hvor den oprindelige lampe stadigvæk hænger. Lampen er kendetegnet ved det helt unikke design, og betragtes som et internationalt designikon og essensen af godt dansk design. Lampens unikke design, sikre en fuldstændig blændfri belysning, uanset hvilken vinkel lampen betragtes i – dette skyldes i 72 blade, der er fordelt over 12 rækker, der sikre ligelig fordeling af lyskilden. Meget af arbejdet i fremstillingsprocessen foregår stadigvæk i hånden, for at sikre den høje kvalitet. PH Koglen findes i to forskellige størrelser, nemlig Ø480 og Ø600. Derudover findes den også i 3 forskellige varianter, nemlig den klassiske i børstet stål, blade af hvidlakeret stål og endelig blade af kobber.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Produkttype Pendel