Den rigtige pære

En af de allervigtigste ting at overveje, når man har købt en lækker design lampe, er hvilken pære, man vil benytte i den. Det er ikke uset, at lampedesignere tænker lyskilden ind i helhedsbilledet allerede fra starten af, hvorfor visse lamper på markedet produceres med en integreret pære. Langt størstedelen laves dog med en åben sokkel, så lampens ejer selv kan vælge hvilken pære, der skal i og ligeledes skifte den igen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det er enormt forskellige fra lyskilde til lyskilde, hvilket lys der gives; er det kraftigt eller svagt, gult eller hvidt osv. Derudover er der stor forskel på strømforbruget formen og selvfølgelig soklen. Er du i tvivl, så tøv ikke med at henvende dig til os i butikken eller på chatten – vi hjælper gerne! 

Forskellige slags pærer

Der findes en del forskellige pærer på markedet, hvilket også kan gøre det meget svært at vide, hvilken man skal vælge. Her er en hurtig gennemgang af de mest almindelige typer. LED pærer er den type, LampeExperten anbefaler. Her får du en lyskilde som bruger meget lidt strøm og som har en levetid på op til 30 år! Udover det kaster den naturligvis et rigtig pænt lys. Sparepærer er et andet energibesparende alternativ men en temmelig lang levetid. Modsat LED’en, fås den ret billigt i indkøb, men har dog andre ulemper. Den mest udprægede er nok opvarmningstiden fra man tænder, til den lyser på fuld styrke. Gløde- og halogenpærer er de tidligere traditionelle muligheder. De er bygget op om en glødetråd som lyser op, når der sendes varme igennem. Denne slags lyskilde kaster ofte et meget naturtro lys, men bruger meget strøm og har en kort levetid.

Valg af lyskilde

Der er altså en hel del at tage højde for, når du vælger hvilken lyskilde, du skal anvende i din lampe. De vigtigste ting at søge indsigt i, er dog lysstyrken, lysfarven og farvegengivelsen. Over et spisebord ville man for eksempel typisk vælge et rimelig kraftigt lys, så man kan se hele bordet og menneskene ved det ordenligt. Til sit skrivebord ville det være en fordel at vælge en pære med et varmt hvidt lys, da det er den mest behagelige arbejdsbelysning for øjnene. Mulighederne er mange, og der er pærer til et hvert formål. Det er umuligt at gennemgå dem alle sammen her, men hos LampeExperten har vi mange års erfaring med at finde både den rette lampe og den rette lyskilde til alle situationer.