Panthella Bordlampe - Louis Poulsen

SKU
5714693447534
6.100,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

Ny udgave 2021 - Diffuser over pæren, så du slipper for den runde cirkel i på overskærmen fra skærmholderen.

Panthella bordlampen er en af Verner Pantons mest efterspurgte og anerkendte modeller. Lampen blev designet i 1971 sammen med Panthella gulvlampen, og er stadigvæk lige så populær, som den var ved lanceringen. Lampens organiske form, er typisk for Verner Panton og er med til at skabe den fantastiske belysning, der har været med til at gøre lige netop dette design så populært. Oprindeligt blev lampen produceret i flere forskellige farver, men i dag fås den kun i hvid. Det helt unikke ved Panthella bordlampen, er, at både foden og skærmen reflektere lyset, hvilket giver en helt speciel belysning. 

Verner Panton blev berømt for sin farverige og inspirerende personlig, som han oversatte til sine designs. Han var banebrydende og innovativ, og gav danskerne en mulighed for at morer sig med boligindretningen, og ikke tage alting så alvorligt. Gennem sin karriere introducerede han et hav af forskellige modeller – ens for alle, var dog arbejdet med former, materialer, form og funktion. I forhold til hans kollegaer, var Verner Panton ikke bange for at tage chancer og udviklede hele tiden nye teorier omkring belysning, og hvorledes man mest effektivt kunne oplyse et rum, og det er på grund af dette, at vi stadig den dag i dag anerkender og efterspørger hans designs.

Verner Panton (1926-1998). Arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Havde egen tegnestue fra 1955. Kendt for sine organiske farvestrålende designs i bl.a. hans favorit­materiale plastik. Har vundet et utal af priser og design awards. Stadig meget populær og udstillingsaktuel. Panthella bord- og gulvlampe er designet af Verner Panton i 1971 og er stadig en af hans mest populære lamper. Lampens organiske form, ligesom de mange stærke farver, lampen oprindeligt blev lanceret i, er typisk for Verner Pantons design. Verner Panton ønskede at skabe en lampe, hvor både foden og skærmen fungerer som en lysreflektor. Tidligere blev lampen produceret i flere farver. I dag fås den i hvid.

Design: Verner Panton.
Materiale: Skærm i hvid, opal, akryl. Stander i hvidlakeret stål. Fod og top i hvidt plast.
Dimension: Diameter 500mm, højde 1305mm.
Lyskilde: Maks. 150W E27

Husk: Panthella fås også som Gulvlampe og Mini bordlampe i mange farver!

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Opal
Materiale Akryl/Metal
Højde 58 cm
Diameter 40 cm
Fatning E27
Max Watt 75W
Lyskilde Eksklusiv lyskilde
Produkttype Bordlampe