Panthella Mini Bordlampe Højglansforkromet - Louis Poulsen

SKU
5703411772584

Verner Panton (1926-1998), arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er berømt for sit inspirerende og farverige design og sin personlighed. Panton var et enestående designer med en helt særlig sans for farver, form, lysets funktion og rummelighed. Verner Panton brød igen og igen med eksisterende normer i hans jagt på at provokere mennesker til at bruge  deres fantasi. Ved at eksperimentere med lys, farver, tekstiler, møbler og udnyttelse af den seneste teknologi forsøgte Panton at vise nye måder at få folk til at gøre deres omgivelser mere spændende på.

4.395,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

I 1971 slog Verner Panton sig sammen med Louis Poulsen og udviklede en lampe, som skulle blive et ikon: den kuppelformede Panthella, der er designet til at forme lyset, blidt oplyse omgivelserne og skabe den perfekte stemning.
Efterspørgslen på den organiske, elegante form er siden steget, hvilket fik Louis Poulsen til at udvikle en nedskaleret version af designet, Panthella MINI, i 2016 i farver fra Verner Panton’s eget farveunivers.
Panthella MINI fås, foruden versionen med skærm i hvid opal akryl som både Panthella Bord- og Gulvlampe, med metalskærm i sort og hvid, samt otte farver med udgangspunkt i Pantons eget farvespektrum. Farverne er taget fra hans sidste projekt, udstillingen ’Lyset og Farven’ på Trapholt i Kolding. I foråret 2018 udkommer Panthella MINI i højglasforkromet udgave.
Panton ønskede at skabe en lampe, hvor både foden og skærmen fungerer som en lysreflektor. Med sit blændfrie lys er Panthella MINI et smukt eksempel på Pantons uovertrufne sans for stemningsbelysning, og den er optimal til at skabe hygge, hvor en mindre lampe er at foretrække.

Design: Verner Panton.
Farve: Højglansforkromet.
Materiale: Overflade: pulverlakeret. Skærm: dybtrukket stål. Fod: aluminium. 
Dimension: højde: 335mm, diameter: Ø250.
Ledningslængde: 2,5m.
Lyskilde: integreret 10W LED, 2700 kelvin. 
Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Højglansforkromet
Diameter 25 cm
Lyskilde Inklusiv lyskilde
Produkttype Bordlampe