PH 2/1 Pendel - Louis Poulsen

SKU
PH 2/1 pendel
Fra 4.940,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

Poul Henningsen er en af Danmarks mest betydningsfulde designere, og har sat sit præg på hvordan vi betragter design og belysning. Poul Henningsen havde et livslangt samarbejde med Louis Poulsen, der startede i 1925, og fortsatte frem til Poul Henningsens død. Det var dette samarbejde der blev grundlaget for de lamper vi kender i dag, og ikke mindst det verdensberømte 3-skærmsystem. Louis Poulsen og Poul Henningsen skulle designe lamper til en udstilling i Paris, og det var her at konceptet opstod. Designet af 3-skærmssystemet satte også skub i Poul Henningsens iver efter at skabe den rette belysning der var blændfri og skabte blødeskygger – alt dette opnåede han med 3 – skærms systemet, der i dag tæller omkring 19 forskellige modeller, der er meget efterspurgte af design elskere verden over. Kombinations muligheder med modellerne er store, da der er mange forskellige størrelser, farver mm. 

PH var en af de første designere der, rent videnskabeligt, beskæftigede sig med belysning, og gennem designet formåede han af skabe en jævn fordeling af lyset over hele lampens skærm. Dette gav mulighed for at kontrollere skyggedannelsen fra lampen, og derved have mere kontrol over lyskeglen. PH lampernes nummer referer til skærmstørrelsen på lampen. PH 2/1 pendlen består af en overskærm på ca. 20 cm, samt en mindre underskærm. Dette kaldes i fagsprog en skæv model, og disse blev introduceret for at gøre det muligt, at hænge pendlerne lavere. PH 2/1 pendlen giver derfor et fantastisk lys, og vil hænge perfekt i køkkenet eller over spisebordet, og give den rette belysning.

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed, der, foruden lys, bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH 2/1 pendel er medlem af 3-skærmsfamilien, der i dag tæller 20 lamper, heraf 3 til udendørs brug. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris.

Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 pendlen består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1.

Overflade:
Højglansforkromet, sort metalliseret eller messing metalliseret. Hvidt opalt glas.
 
Materiale:
Fatningshus: Højglansforkromet, sort metalliseret eller messing metalliseret optrukket aluminium.
Skærme: Mundblæst hvidt opalt glas.
 
Lyskilde:
Max 40W E14
 
Energiklasse:
 A+-E
 
Montering:
Ophæng:
Ledning 2x0,75mm².
Baldakin: Ja.
Ledningslængde: 3m.
Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Højde 14 cm
Diameter 20 cm
Fatning E14
Max Watt 40W
Lyskilde Eksklusiv lyskilde
Produkttype Pendel
Energimærkning A+ - E