PH Hat Væglampe 22,5 cm - Louis Poulsen

SKU
5703411000182

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. PH-Hat væglampe blev designet af Poul Henningsen i 1961 og blev oprindeligt produceret i to størrelser. PH ønskede med PH-Hat at designe en lampe til blandt andet sengebelysning. Den rosa inderskærm giver et blødt og behageligt lys. I dag findes kun den mindste i programmet. PH-Hat er velegnet til sengebelysning, foyerer, trapperum og gangarealer.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Hvidlakeret stål. Rosafarvet på indersiden.
Dimension: Diameter 225mm, dybde 145mm.
Lyskilde: Maks. 40W E14

3.350,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

PH-hat er en af de mindste lamper i PH lampe familien. Lampen blev designet i 1961 af Poul Henningsen, og blev oprindeligt præsentere i to størrelser. PH-Hat skiller sig ud fra andre Poul Henningsens andre designs, idet at lampen ikke bygger på det berømte 3 skærms system, men derimod sit helt eget unikke og enkle design. Meningen med PH-hat var at give danskerne en lampe der kunne bruges andre steder i boligindretning, end i køkkenet eller spisestuen.

 

PH-hattens skærm er fremstillet i hvidlakeret stål, med en rosa inderskærm. Dette sørger for at lampen udstråler et behageligt og venligt lys, der gør lampen velgegnet til trapperum, gangarealer, foyerer og sengebelysning. Poul Henningsen døde i 1967, og igennem hele sin karriere satte han sit præg på danskernes opfattelse af design og belysning – hvilket også er grunden til at hans designs i dag, er lige så efterspurgte som de var i starten af hans karrierer.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Aluminium
Produkttype Væglampe