Snowball Pendel - Louis Poulsen

SKU
5703411000588

Poul Henningsen (1894-1967). Den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen startede i 1925 og fortsatte frem til hans død. Poul Henningsen designede sine første lamper allerede i 1925-1926 til en udstilling i Paris. Samarbejdet med Louis Poulsen varede helt frem til hans død i 1967. Gennem hele sit liv søgte PH at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger med glødepæren som lyskilde. Poul Henningsen designede PH Snowball/PH Kuglelamel i 1958, hvor den blev vist sammen med PH 5 på Kunstindustrimuseet. PH Snowball fik dog ikke nogen opmærksomhed ved denne lejlighed og blev først relanceret og produceret fra 1983.

 

Design: Poul Henningsen.
Materiale: Hvidlakeret aluminium, blank på oversiden og mat på undersiden, med stel i højglansforkromet aluminium.
Dimension: Diameter 400mm, højde 390mm.
Ledningslængde: 3m
Vægt: Maks. 3kg
Lyskilde: Maks. 300W E27

20.595,00 DKK
Levering 1-4 dage - gratis fragt over 400 DKK
Gratis retur v. ombytning

Poul Henningsen er en af Danmarks mest respekterede og anerkendte designere, og hans design er lige så efterspurgte i dag, som de var i starten af hans karriere. Hans enkle og alligevel fantastiske designs, har vundet en plads i danskernes hjerte, der ikke lige så let kan erstattes af andre. I løbet af sin karriere, havde Poul Henningsen et langvarigt samarbejde med Louis Poulsen, der varede frem til hans død i 1967. Det var under dette samarbejde, at PH første gang tegnede det berømte 3 skærms system, som vi i dag kender. 3 skærms systemet udviklede sig igennem tiden, til at omfatte en hel familie af lamper, med forskellige udseende og funktioner – dog med 3 skærms systemet til fælles.

 

I 1958 designede Poul Henningsen Snowball/PH kuglelamel, der første gang så verdens lys på Kunstindustrimuseet. Lampen blev dog ikke nogen umiddelbar succes, og blev relanceret i 1983, hvor historien var en helt anden. PH Snowball har et helt unikt design, og kan betragtes som en funktionel skulptur. Lampen giver nemlig den helt perfekte belysning, først og fremmest på grund af designet, men også på grund af skærmenes farve. Skærmene er blanke på oversiden, og matte på undersiden, hvilket sørger for et 100 % blændfrit lys.

Specifikationer
Leveringstid 1-4 dage
Farve Aluminium
Produkttype Pendel